Body Lift

NEHIRUŠKI TRETMANI

BODY LIFT

Body Lifting je hirurška procedura koja za cilj ima otklanjanje viška kože i skidanje sala, tj. potkožnog masnog tkiva sa svih delova tela. Kako je ova procedura jedna od izazovnijih i težih zadataka za hirurge, ali i pacijenta – potrebno je dobro pripremiti osobu koja želi na ovaj način da postigne oblikovanje tela, kao i zatezanje koze stomaka i drugih delova tela. Prvenstveno je bitno da pacijent prethodnih 6 meseci ima stabilnu kilažu, kao i da mu je krvna slika dobra, te da ne boluje od teških bolesti.

Operacija podizanja tela se  obavlja u bolnici,

Vaš indeks telesne mase igra ulogu u tome da li se vaš postupak obavlja u bolnici ili u ambulanti, jer određuje dužinu postupka.

Obično je vreme dužine operacije od četiri do sedam sati i izvodi se pod opštom anestezijom.

Donje podizanja tela obično počinju sa ekscizijom u obliku trake iznad zadnjice i bočnih  butina. Hirurg će napraviti horizontalni rez duž stidne površine i odvojiti tkiva od donjih mišića do nivoa pupka. Estetski hirurg će zatim razdvojiti kožu između pupka i centralnog rebra. Ako je potrebno uklanjanje masnog tkiva, on će obaviti liposukciju u ovom području i oko struka.

Kada se višak kože ukloni, hirurg će zategnuti i ušiti mišiće abdominalnog zida. Preostala koža zajedno sa masnim tkivom se pomeraju sa područja iznad pupka i zašiveni su na mestu pubičnog područja. Tada se pravi novi pupak koji je u poziciji prvobitnog položaja.

Podizanje gornjeg dela tela počinje širokim otkanjanjem kože. Hirurg može da ukloni višak kože ispod grudi ili kože koja visi iznad donjeg rebra. Naknadno zatvaranje zateže kožu ispod grudi. Novo podignuta trbušna koža mora biti duboko zašivena do donjeg rebra.

Skidanje konaca vrši se nakon dve nedelje, a elastične steznike potrebno je nositi oko mesec dana da bi se postiglo savršeno zatezanje koze stomaka i drugih delova tela.