Derma pen

NEHIRURŠKI TRETMANI

DERMA PEN

Kako starimo koža lica sve više gubi na svojoj vitalnosti. Javljaju se bore, neujednačen ten, a najveći problem predstavljaju fleke na koži ili staračke pege. Sa inovativnim tretmanima u kozmetologiji, otklanjanje ovakvih nedostataka je sve lakše i jednostavnije.

Šta je dermapen?

Dermapen je električni aparat u obliku olovke na čijem vrhu se nalazi nastavak sa 16 šestougaonih, veoma tankih iglica koje imaju mogućnost prilagođavanja dužine iglica, odnosno dubine prodiranja u kožu, koja se podešava u zavisnosti od zone koja se tretira. Njegova prednost jeste što ima značajno veći broj uboda, koji se precizno raspoređuju po površini kože. Tokom dermapen tretmana nastaju mikropovrede tkiva koje se ne vide golim okom i na taj način se dodatno stimuliše koža na prirodan proces regeneracije i proizvodnje kolagena i elastina. Mikropovrede tkiva nastale nakon tretmana dermapenom indukuju otpuštanje citokina i faktora rasta, čime se šalje snažan signal za obnavljanje tkiva. Tokom jednog tretmana na koži se napravi oko čak pola miliona mikrouboda, a dokazano je da se posle procedure mikroiglicama penetracija preparata pojačana i do 40 puta.

Tretman

Pre samog tretmana lice se detaljno čisti kako bi se koža pripremila za tretman.
Zatim se dermapenom prave mikropovrede na koži. U toku rada sa dermapenom, nanose se ampule sa koktelima hijaluronske kiseline, aminokiselina, peptida, vitamina i aktivnih supstaci. Na ovaj način se pojačava efekat revitalizacije i podmlađivanja kože.
Završni deo tretmana podrazumeva umirujuću masku za lice.
Ceo tretman traje između 45 do 60 minuta.

Kada postoje fleke na licu, bilo da su hiperpigmentacije ili fleke od bubuljica, one se mogu tretirati dermapenom i da se postignu fantastični rezultati. Naime, ako se dermapenom prelazi preko fleka, one postaju blago crvene, što je dobro.

Mikrotrauma koja je napravljena podstiče kolagen i elastin iz dubljih slojeva. Rezultat posle tretmana postiže se perutanjem koje podrazumeva sklanjanje stare i izbijanje nove, mlade kože. Otuda i rezultati u otklanjanju fleka.

Po sličnom pricipu kao i za fleke, dermapen tretman radi i protiv ožiljaka od akni. Naime, kada se regije koje imaju ožiljke istretiraju, onda se oni posle određenog vremena isperutaju, koža se proljušti. Ispod izbija mlada koža i ona je deluje lepše i svežije.