Lipoliza

NEHIRURŠKI TRETMANI

LIPOLIZA

Lipoliza je sve popularnija nehirurška metoda ukljanjanja nagomilanih masnih naslaga i oblikovanja tela. Omogućava da se odstrane konkretne masne naslage koje ne želite, zahvaljujući ubrizganim supstancama koje dovode do destrukcije masnih ćelija.

Lipolizu najčešće koristimo na delovima tela koji se vežbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati. Najčešće se primenjuje na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina i kolena, stomaku, bokovima, rukama i podbradku.

Tretman

Tretman lipolizom se izvodi apliciranjem mikroinjekcijama direktno u masno tkivo. To je prirodna supstanca koja se dobija iz soje i u medicini se ovaj tretman već upotrebljava za tretiranje masne jetre i prevenciju masnih krvnih ugrušaka.

Kada se ubrizga u masno tkivo, dolazi do razgradnje masnih ćelija, a zatim i njene eliminacije iz organizma. Proces razlaganja masti  traje 4-8 nedelja i tada su rezultati najuočljiviji.

Tretman traje do 30 minuta i ne spada u bolne. Nakon tretmana može se javiti crvenilo i otok tretirane regije kao i osetljivost na dodir.

Koje supstance se koriste?

Glavna aktivna supstanca koja se najčešće koristi je Fosfatidilholin (popularno PPC). Njegova uloga je razlaganje zida masne ćelije pri čemu se njen sadržaj resorbuje i konačno evakuiše iz organizma mokraćom.

Lipoliza je idealna za one koji žele da se oslobode:

  • Manjih masnih naslaga na bradi, vratu, ramenima, stomaku, butinama i zadnjici
  • Masnih naslaga na zglobovima i na leđima
  • Masnih  ispod očiju i na drugim delovima lica
  • Celulita