Mezoterapija

NEHIRURŠKI TRETMANI

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je savremena medicinska metoda podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Mezoterapija podrazumeva unošenje različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u površinske slojeve kože (do kojih ne dopiru nikakvi proizvodi za negu) u cilju podmlađivanja, rehidratacije, poboljšanja strukture i smanjenja pigmentacije. Sastav aktivnih sastojaka „koktela” zavisi isključivo od stanja kože i efekta koji želimo da postignemo.

Mezoterapija lica

Mezoterapija je neinvazivna i izuzetno delikatna procedura i zato je moraju sprovoditi posebno obučeni lekari. Metoda je udobna, minimalno neprijatna ako se tretiraju osetljivi delovi kao što su uši, gornji i donji kapci, ruke… Procedura traje oko 30 minuta, a blago zatezanje, peckanje i blago crvenilo su normalne nuspojave kod osetljive kože. Odmah nakon tretmana možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Broj i ritam ponavljanja tretmana su veoma individualni i zavise od potreba klijenta, vrste koktela kao i eventualne kombinacije sa nekom drugom anti age metodom. Standardni kokteli se primenjuju u seriji od 4 do 6 tretmana svake 2 nedelje. Održavanje rezultata zavisi isključivo od preferencija klijenta, ali neki standardi za ponovljene procedure su od 6 meseci do godinu dana.

Za mezoterapiju nikad nije rano jer je ovaj tretman najbolji način da se odloži nastanak bora. Optimalno vreme za prvu mezoterapiju je 25 godina, ali devojke koje su odmalena počele da koriste solarijum mogu da počnu sa mezoterapijskim tretmanima sa 19 godina. Mezoterapija ne zaustavlja proces starenja kože, ali ga značajno usporava. Nije dovoljan sam po sebi, pa se često kombinuje sa drugim procedurama protiv starenja poput hemijskih pilinga, lasera.

Mezoterapija lica

Mezoterapija je medicinska tehnika za ubrizgavanje različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u slojeve kože i potkožnog tkiva u cilju otklanjanja celulita i zatezanja kože.

Mezoterapija se izdvaja u odnosu na druge metode lečenja celulita (manuelna masaža, aparati na vakuumu, rolere, ultrazvuk) po svojoj efikasnosti i dugotrajnim rezultatima. Mezoterapija se može uspešno izvesti i kod klijenta sa „varikoznim venama“ kod kojih su sve druge metode kontraindikovane.

Metoda je neinvazivna i udobna, a u zavisnosti od upotrebljenog koktela nakon tretmana može se javiti peckanje, crvenilo, svrab i blagi otok, koji se povlači za nekoliko sati. Modrice su normalna nuspojava, obično nisu velike i nestaju u roku od nekoliko dana (3-7). Možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Pošto se aktivne supstance ubacuju direktno u sloj kože iz kojeg nastaje i sam celulit, metoda je veoma efikasna. Delujući prvenstveno na jačanje veziva i poboljšanje mikrocirkulacije, koža vrlo brzo postaje zategnuta, glatka, dobija snagu na jezgru, čime se gubi fenomen „pomorandžine kore“. Broj tretmana je individualan i zavisi od stadijuma celulita koji se leči, a prvi rezultati su vidljivi nakon 2 do 3 tretmana. Postupak traje od 15 do 30 minuta u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. Potrebno je uraditi 6 do 10 tretmana sa razmakom od 7 do 15 dana, a to zavisi isključivo od vrste koktela.