Zatezanje nadlaktica

HIRURGIJA TELA

ZATEZANJE NADLAKTICA (Brahioplastika)

Brahioplastika je operacija koja ima za cilj smanjenje obima i zatezanje nadlaktica uklanjanjem viška kože i masti u tom predelu tela. Najčešći kandidati za ovu operaciju su osobe koje su izgubile veliki broj kilograma ili starije osobe kod kojih je, usled starenja, došlo do opuštanja tkiva i kože koje se ne može korigovati vežbanjem i dijetom.

Metode

Za vreme brahioplastike, hirurški rez se izvodi duž unutrašnjeg dela nadlaktice, najčešće od pazuha do lakta. Potom se uklanja višak masnih naslaga, pre nego što se ukloni i zategne višak kože.

Anestezija

Operacija se izvodi u opštoj anesteziji. Potrebno uraditi analize koje preporuče hirurg i anesteziolog.

Oporavak

Nakon uklanjanja masnih naslaga i zatezanja kože, rez se zatvara šavovima koji će se vaditi ili resorbovati u period do tri nedelje nakon zahvata. Svojoj kući možete ići sledeći dan.
Ukoliko zahvat uključuje manju korekciju, može se uraditi i u lokalnoj anesteziji ili intravenskoj analgeziji uz LipoLife liposukciju koja zateže kožu.
Konci se uklanjaju u periodu od 8 do 15 dana nakon operacije. Minimum dve nedelje tokom perioda oporavka neophodno je izbegavati jake fizičke aktivnosti.
U moguće komplikacije zatezanja nadlaktica, u retkim slučajevima, ubraja se pojava keloidnih ožiljaka kod osoba koje su im sklone, kao i otoka, modrica i prolaznog trnjenja ruku