Zatezanje vrata

HIRURGIJA LICA

ZATEZANJE VRATA

Podmlađivanje vrata spada u estetske tretmane koji imaju veliki učinak kada krenu bore, koža izgubi elastičnost, postane opuštena. Na našem vratu se vrlo rano mogu uočiti prvi znaci procesa starenja a imajući u vidu uočljivost ove regije, mnogi pacijenti se često  na zatezanje kože vrata. Nakon intervencije, vrat dobija zdraviji i skladniji izgled . Efekat prirodno zategnute, mladalačke kože, licu daje novu vedrinu i svežinu. Doprinose lepšem izgledu, zadovoljstvu onim što vidite kada se pogledate u ogledalo i podižu samopouzdanje.

Priprema

Tretmani lica, težnja da se ovaj deo tela podmladi, uglavnom je postala redovna praksa i nekako se podrazumeva. Pre nego što počnemo, važno je da obavimo detaljan razgovor kako bismo zajedno prošli kroz korake intervencije i pobrinuli se da dobijete sve neophodne informacije.

Metoda

Intervencija traje 1 do 2 sata  u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Procedura se bazira na zatezanju opuštenog mišića, kao i zatezanju i uklanjanju viška kože. Spajanje se vrši kod rubova iza ušiju i u zoni ispod brade čime se smanjuje vidljivost reza. U slučaju da je koža vrata izuzetno opuštena, rezovi su produžavaju 2 do 4 cm uz rub kose,  rez ostaje skriven.

Kada se radi o tzv. „ćurećem“ vratu, postoji metoda gde se rez radi na sredini vrata. Ožiljci su skoro pa i  nevidljivi nakon 6 meseci.

Zatezanje kože vrata nije bolna intervencija, ali je blagi osećaj nelagodnosti uobičajena pojava. U periodu od 24 časa nakon intervencije biće neophodno da nosite kompresivni zavoj za bradu. Kod mnogih pacijenata se u tom periodu javljaju otoci koji se potpuno povlače dve nedelje nakon operacije. Oporavak traje od 5 do 10 dana kada se i skidaju konci.

Oporavak

Oporavak nakon hiruških intervencija je kratak. Zavisi kako od operativne metode i zahvata koji se sprovodi, kao i od vašeg zdravstvenog stanja.