Podebljanje penisa

HIRURGIJA TELA

PODEBLJANJE PENISA

Labioplastika je hirurška metoda skraćivanja i rekonstrukcije malih usmina. Izvodi se mahom u estetske svrhe, jer je glavni razlog operacije nezadovoljstvo pacijentkinje izgledom stidnih usana.

Može se javiti potreba za ovom procedurom i iz zdravstvenih razloga usled otežanog bavljenja sportom, pojačanom iritacijom prilikom seksa.

Metode

operacija povećanja obima penisa se radi u opštoj anesteziji. Prvo se uklanja višak masnog tkiva sa nekog dela tela gde ga ima previše (najčešće sa trbuha). Ta masnoća se prvo prečićava, pa se zatim špricem i šupljom iglom (kanilom) radi transfer masti u tankim slojevima ispod kože penisa. Vrh kanile je zaobljen, pa nema bojazni da će doći do oštećenja krvnih sudova ili nerava.

Uvećanje obima penisa je odmah vidljivo. Međutim, kako se oko 30% masnih ćelija prirodnim procesom resorbuje, morate biti svesni da će kroz 6-12 meseci obim biti malo manji. Zato je kod nekih pacijenata potrebno ponoviti proceduru posle izvesnog vremena.

Oporavak

Prvih dana posle operacije je moguće da se pojave otok, bol i gubitak osećaja u operisanoj zoni. Hirurg će Vam preporučiti lekove protiv bolova. Ostale tegobe će spontano proći u narednih nekoliko nedelja, pa nisu razlog za zabrinutost.

Kontrolni pregled se radi 2-3 dana posle operacije.

Pacijent može da se vrati na posao kroz 7 dana. Ne preporučuje se vežbanje i izlaganje većim fizičkim naporima prvih mesec dana.

Trebalo bi da se suzdržite od samozadovoljavanja (masturbacije) i seksualnih odnosa u prvih 4-6 nedelja od operacije.

Među moguće komplikacije spadaju otok i mikro ožiljci, kao i mali ožiljak u obliku slova Y koji ostaje skriven u predelu stidnih dlačica.