Facelifting

HIRURGIJA LICA

FACELIFTING

Face lifting je najčešća operacija podmlađivanja. Cilj ove intervencije je uklanjanja viška kože i zatezanjem dublje vezivne konstrukcije lica. Posle liftinga, lice treba da izgleda podmlađeno, a mimika lica ne sme da izgube svoj karakter. Rezultat treba da bude prirodan, lepše, a ne drugačije.

Priprema

Tretmani lica, težnja da se ovaj deo tela podmladi, uglavnom je postala redovna praksa i nekako se podrazumeva. Pre nego što počnemo, važno je da obavimo detaljan razgovor kako bismo zajedno prošli kroz korake intervencije i pobrinuli se da dobijete sve neophodne informacije.

Metoda

Facelifting je operativni zahvat koji traje 2 do 3 sata, a ovom tehnikom zatežu se donje dve trećina lica i vrat čime se harmonizuje struktura lica. Lice se ne može i ne treba potpuno „ispraviti“.

Lifting lica je hirurško zatezanje kože i podizanje tonusa potkožnih struktura. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, analgosedaciji ili opštoj anesteziji.

Postoje različite operativne tehnike u zavisnosti od mogućnosti i želje pacijenta.

U suštini radi se o proceduri tokom koje hirurg odstranjuje višak kože i masnog tkiva, što zatim omogućava da se meka tkiva vrate u prvobitni položaj.

Oporavak

Nakon što napustite kliniku neophodno je poštovati sve preporuke hirurga kako biste isključili ili minimizirali moguće komplikacije.

Naviknite se da spavate na leđima na visokom jastuku. Prve dve nedelje moraćete da nosite kompresivni zavoj i dva puta nedeljno tretirate šavove antiseptičnim sredstvima. Obično ih lekar uklanja nakon dve nedelje.

Neophodno je uzdržati se od, cigareta i alkohola najmanje 2 nedelje,sport i druge fizičke aktivnosti,najbolje je odložiti na 1-2 meseca.