Povećanje dojki

HIRURGIJA TELA

POVEĆANJE GRUDI

Povećanje grudi je estetska hirurška procedura koja omogućava ženama da postignu željenu veličinu i oblik grudi.

U našoj klinici, pružamo individualizovane tretmane sa fokusom na prirodan izgled i bezbednost pacijenata. Naš stručni tim hirurga prati najnovije tehnike i tehnologije kako bi osigurali najbolje rezultate.

Otkrijte kako možemo ispuniti vaše estetske ciljeve i pružiti vam samopouzdano i zadovoljstvo vašim izgledom.

Metode

Naša metoda rada pruža individualizovan pristup svakom pacijentu, počevši od detaljne konsultacije i pregleda sa našim iskusnim hirurgom. Nakon što razumemo vaše želje i ciljeve, zajedno ćemo kreirati personalizovan plan tretmana koji odgovara vašim potrebama.

Tokom same procedure, naš tim hirurga primenjuje najnaprednije tehnike i tehnologije kako bi postigli željeni estetski rezultat uz maksimalnu bezbednost i udobnost pacijenta. Naš fokus je na preciznosti, pažljivom planiranju i stručnosti, osiguravajući da svaki korak procedure bude pažljivo vođen i prilagođen vašim individualnim potrebama.

Nakon operacije, pružićemo vam detaljne instrukcije za postoperativnu negu i podršku kako biste se što brže i udobnije oporavili. Naš cilj je ne samo postizanje estetskih ciljeva, već i pružanje sigurne i pozitivne iskustva tokom celog procesa.

Postoje različite metode za izvođenje ove procedure, ali generalno, evo koraka:

 1. Konsultacija: Prvo se obavlja detaljna konsultacija sa hirurgom gde se razmatraju želje pacijenta, preporuke i plan tretmana.
 2. Priprema: Pre same operacije, pacijent će dobiti instrukcije o tome kako se pripremiti, uključujući ograničenja u ishrani i upotrebi lekova.
 3. Operacija: Hirurg pravi male rezove na odabranim mestima (obično ispod dojke, u pazuhu ili oko bradavica), gde se implantati zatim pažljivo umeću.
 4. Postavljanje implanta: Implantati se mogu postaviti ispod tkiva dojke ili ispod mišića grudnog koša, u zavisnosti od anatomije i željenog rezultata.
 5. Zatvaranje rezova: Nakon što su implantati postavljeni na željeno mesto, hirurg pažljivo zatvara rezove šavovima.
 6. Postoperativna nega: Pacijent će dobiti instrukcije o postoperativnoj nezi i praćenju, kao i o tome šta očekivati tokom procesa oporavka.

Anestezija

Povećanje grudi se obično izvodi pod opštom anestezijom, što znači da će pacijent biti potpuno bez svesti tokom celog postupka. Opšta anestezija omogućava hirurgu da bezbedno izvrši proceduru dok pacijent mirno spava i ne oseća bol ili nelagodu.

Pre operacije, anesteziolog će proceniti pacijenta i pripremiti ga za anesteziju. Nakon što je pacijent uspavan, anesteziolog će pažljivo pratiti vitalne funkcije tokom celog postupka kako bi osigurao sigurnost pacijenta.

Opšta anestezija omogućava hirurgu da precizno radi i da pacijent ne oseća bol tokom operacije. Nakon završetka procedure, pacijent će se postepeno buditi pod nadzorom medicinskog osoblja.

Važno je napomenuti da su rizici od opšte anestezije minimalni, ali svaki pacijent treba da razgovara sa svojim anesteziologom o svojoj medicinskoj istoriji i potencijalnim rizicima pre operacije.

Oporavak

Oporavak nakon povećanja grudi može varirati u zavisnosti od individualnih faktora, ali evo nekoliko opštih smernica:

 1. Prvi dani: U prvim danima nakon operacije može se očekivati ​​bol, otok i nelagodnost u predelu grudi. Pacijenti mogu dobiti lekove protiv bolova i preporučuje se odmor i izbegavanje napornih aktivnosti.
 2. Prvih nedelja: Tokom prvih nedelja, pacijenti bi trebalo da izbegavaju podizanje teških predmeta i fizički naporan rad. Takođe će nositi specijalni grudnjak ili zavoj kako bi podržali i zaštitili grudi tokom procesa oporavka.
 3. Postepeni povratak aktivnostima: Nakon nekoliko nedelja, pacijenti mogu postepeno vraćati normalnim svakodnevnim aktivnostima, ali treba izbegavati naporne vežbe i aktivnosti koje opterećuju grudi dok se potpuno ne oporave.
 4. Redovne kontrole: Tokom perioda oporavka, pacijenti će imati redovne kontrole sa hirurgom radi praćenja napretka oporavka i rešavanja eventualnih pitanja ili briga.
 5. Potpuni oporavak: Potpuni oporavak može potrajati nekoliko meseci, u zavisnosti od složenosti procedure i individualnih faktora. Važno je pratiti uputstva hirurga i voditi računa o svom telu tokom procesa oporavka.

Uvek je važno konsultovati se sa svojim hirurgom o detaljima procesa oporavka i postaviti pitanja ili izraziti brige koje imate. Svaki pacijent je jedinstven i može imati različite potrebe tokom perioda oporavka.