Liposukcija podbradka

HIRURGIJA LICA

LIPOSUKCIJA PODBRATKA

Liposukcija podbratka izvodi se podjednako i kod žena i kod muškaraca, različite starosne dobi. Česti su zahtevi za minimalnom korekcijom podbratka, kojom se postiže bolje stanje vrata i mlađi i svežiji izgled. Liposukcija podbratka je vrlo efikasna metoda i kod pacijenata sa vrlo izraženim podbratkom.

U ovakvim se slučajevima odstranjuje relativno velika količina masnog tkiva tako da je rezultat operacije izrazito uočljiv, a poboljšanje značajno. spada u procedure bjutifikacije lica.

Metode

Prilikom likposukcije podbratka koristi se u najvećem broju slučajeva po jedan rez veličine 3-4 mm na svakoj strani, prikriven zadnjim delom donje vilice i jedan rez veličine 3-4 mm ispod brade u sredini. Rezovi su tako izvedeni i prikriveni anatomskim strukturama da nakon operacije ožiljci nisu uočljivi.

Liposukcija podbratka se izvodi ili kao samostalan zahvat ili u kombinaciji sa nekim drugim estetskim zahvatima. Među njima posebno možemo istaknuti face lifting. Prilikom face liftinga liposukcija podbratka je izvrsna pomoćna metoda za „peglanje“ odnosno postizanje savršenog izgleda vrata. Liposukciju podbratka možemo kombinovati i sa ostalim zahvatima estetske hirurgije.

Anestezija

Zavisno od veličine podbratka i količine masnog tkiva koje treba odstraniti, liposukcija podbratka se izvodi u intravenskoj ili opštoj anesteziji. Pacijent tokom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.

Oporavak

Postoperativni oporavak je individualan nakon ove operacije i traje oko nedelju dana. Konci se skidaju deseti dan nakon operacije, pa je tada pacijent sposoban i za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima.