Hemijski piling – površni i duboki

NEHIRURŠKI TRETMANI

HEMISJKI PILING - površni i dubinski

Hemijski piling je atraktivan i popularan tretman kože sa nizom prednosti od osvetljavanja kože do jačanja kolagena i poboljšanja akni. Međutim, odabir može biti zbunjujući. Objašnjavamo razliku između „površnog“, „srednjeg“ i „dubokog“ pilinga.

Piling

Pilingi deluju na skidanje spoljašnjeg sloja ćelija kože, otkrivajući svežije, novije ćelije kože za svetliji izgled. Oni mogu poboljšati niz uslova i problema, uključujući

  • Znaci starenja kože – fine linije i bore
  • Tekstura/teks – bez sjaja, gruba koža
  • Pigmentacija – uključujući melazmu, hloazmu, neujednačen ton kože
  • Akne – uključujući prekomernu masnoću, ožiljke od akni, proširene pore

Izrazi „površinski“, „srednji“ i „duboki“ pilingi opisuju koliko duboko piling prodire u kožu. Ukratko, što je dublja, to su prednosti intenzivnije.

Površinski piling („lagani“ piling)

Ovi pilingi su najnežnija opcija
Obično se zasniva na AHA (alfa-hidroksi kiselina, npr. glikolna kiselina) ili BHA (beta-hidroksi kiselina, npr. salicilna kiselina)
Preporučuje se za posvetljivanje kože i blistaviji ten. Takođe može poboljšati akne/hiperpigmentaciju

Srednji piling

Oni prodiru do dubljeg nivoa kože
Intenzivniji tretman znači nekoliko dana, ali vidljiviji rezultati na duži rok
Pokreće proizvodnju kolagena za čvršću/zategnutiju kožu.
Preporučuje se za fine linije i bore, akne, hiperpigmentaciju.

Duboki piling

Agresivniji piling može daati intenzivne rezultate i može dati dobar napredak u nekim od izazovnijih stanja kože i problema
Zbog jačine pilinga, klijenti treba da očekuju više vremena sa crvenilom i ljuštenjem nakon tretmana sa ovim efektima koji traju oko nedelju dana.
Može poboljšati ožiljke od akni, bore, pigmentaciju, opuštenost kože, lošu teksturu.
Sa dubljim pilingom, uvek birajte iskusnog praktičara radi bezbednosti i osigurajte da planirate vreme mnogo pre bilo kog većeg događaja ili nastupa.

Metoda

U zavisnosti od vrste hemijskog pilinga, procedura može trajati i do sat vremena i sastoji se od nekoliko etapa.

  • Test osetljivosti kože na kiseline uspešno prošao doktor pristupa čišćenju kože lica proizvodima posebno obadranim za stanje vaše kože.
  • Nakon toga se na apsolutno suvu kožu lica nanosi preparat čija se koncentracija bira u zavisnosti od problema sa kožom.
  • Preparat treba da odstoji na koži 2-15 minuta. U ovom periodu možete osetiti blago peckanje i crvenilo, koje brzo nestaje nakon što se dejstvo kiselina neutrališe posebnim rastvorom.
  • Nega kože nakon hemijskog pilinga. To mogu biti aktivni serumi, ampule, umirujuće maske, kreme koje će vratiti kiselost i povećati zaštitna svojstva kože.
  • Maska koja odstoji na licu 10-20 min., nakon čega se skida i nanosi krema sa zaštitnim faktorom.